Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z fasolki i pieczonej dyni

Autor
A A A
  • Sałatka z fasolki i pieczonej dyni

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Sałatka z fasolki i pieczonej dyni - składniki:
Sałatka z fasolki i pieczonej dyni - sposób przygotowania: Dynię umyj i pokrój w grubą kostkę (jeśli używasz hokkeido, nie musisz jej obierać ze skórki). Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, dopraw solą, pieprzem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz 20 minut. Po tym czasie na blachę dodaj pomidorki koktajlowe (większe przekrój na pół), zwiększ temperaturę do 200 st. C i piecz jeszcze 15 minut. Wyjmij z pieca i ostudź. Przygotuj sos: szalotki drobno posiekaj, przełóż do miski i wymieszaj z musztardą, octem i posiekaną bazylią. Dodaj 4 łyżki oliwy, 3 łyżki wody i całość wymieszaj. Sos możesz także zrobić w blenderze, miksując wszystkie jego składniki. Na dużym półmisku rozłóż odsączoną fasolkę, dodaj dynię z pomidorami, polej sosem i posyp posiekanymi listkami bazylii.
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Sałatka z fasolki i pieczonej dyni

  • Najpopularniejsze odmiany dyni - jak je wykorzystać?

    Najpopularniejsze odmiany dyni - jak je wykorzystać?

    . Możesz wykorzystać w następujących przepisach: Sałatka z pieczoną dynią Sałatka z fasolki i pieczonej dyni Zapiekanka dyniowa z kaszą jaglaną Muscat de Provence, zwana najczęściej dynią prowansalską to jedna z najbardziej cenionych odmian dyni. Jej miąższ o lekko melonowym aromacie ma piękny

  • Jedzenie na poprawę nastroju

    Jedzenie na poprawę nastroju

    cannellini sól pieprz sos: 2 szalotki 1 łyżka musztardy typu Dijon 4 łyżki czerwonego octu winnego 1 pęczek bazylii 4 łyżki oliwy Sałatka z fasolki i pieczonej dyni - sposób przygotowania: Dynię umyj i pokrój w grubą kostkę (jeśli używasz hokkeido, nie musisz jej obierać ze skórki). Rozłóż na blasze

  • Dania z dynią

    Dania z dynią

    słoneczną sałatką z pewnością zachwycisz gości (i ich podniebienia)! Pieczoną dynię możesz podawać także na rukoli lub roszponce z dodatkiem sosu balsamicznego i posiekanych orzechów włoskich. Sałatka z fasolki i pieczonej dyni 1 kg dyni hokkeido lub piżmowej 1/2 kg pomidorków koktajlowych 2 puszki