Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzyby zapiekane z ziemniakami

Autor
A A A
  • Grzyby zapiekane z ziemniakami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Grzyby zapiekane z ziemniakami - składniki:
Grzyby zapiekane z ziemniakami - sposób przygotowania: Grzyby pokrój na plasterki. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki, a cebulę drobno posiekaj. W garnku rozgrzej 2 łyżki masła, włóż grzyby i smaż przez 5 minut. Dodaj pomidory, sól, pieprz i liść laurowy. Wlej śmietanę i duś pod przykryciem około 10 minut. Ziemniaki usmaż na oleju na złoty kolor, a na maśle podsmaż cebulę. Dodaj wszystko do grzybów i wymieszaj. Formę do zapiekania wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, przełóż do niej masę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C i zapiekaj przez 15 minut.