Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzyby zapiekane z ziemniakami
Grzyby zapiekane z ziemniakami - składniki:
Grzyby zapiekane z ziemniakami - sposób przygotowania:
Grzyby pokrój na plasterki. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki, a cebulę drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej 2 łyżki masła, włóż grzyby i smaż przez 5 minut. Dodaj pomidory, sól, pieprz i liść laurowy. Wlej śmietanę i duś pod przykryciem około 10 minut.
Ziemniaki usmaż na oleju na złoty kolor, a na maśle podsmaż cebulę. Dodaj wszystko do grzybów i wymieszaj. Formę do zapiekania wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, przełóż do niej masę, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C i zapiekaj przez 15 minut.
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
- 300 g ziemniaków
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 50 ml oleju
- masło do smażenia
- 100 ml śmietany
- 1 liść laurowy
- 1 łyżka bułki tartej
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki