Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Torcik kawowy z ajerkoniakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Torcik kawowy z ajerkoniakiem - składniki:
Torcik kawowy z ajerkoniakiem - sposób przygotowania: Przepis: Masło ucieramy z cukrem na gładką masę przy użyciu miksera. Stopniowo, po kolei, dodajemy do masy jajka, nadal miksujemy. Wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej na brzegach mąką okrągłej formy. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C przez 20-30 minut. Studzimy. Serek łączymy z cukrem pudrem i 7 łyżkami ajerkoniaku. Ciasto wyjmujemy z formy, smarujemy kremem. Pozostałe trzy łyżki likieru rozprowadzamy na kremie, robiąc dekoracyjne wzorki.