Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką
Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką - składniki:
Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką - sposób przygotowania:
Tymianek myjemy, drobno siekamy. Czosnek obieramy ze skórki i drobno kroimy. Rozmaryn myjemy, osuszamy, z jednej gałązki obrywamy igiełki, drugą odkładamy. Filety jagnięce myjemy, osuszamy na ręczniku kuchennym i nacieramy tymiankiem, rozmarynem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzewamy na patelni oliwę i obsmażamy na niej mięso z każdej strony. Odkładamy na talerz. W rondelku gotujemy galaretkę porzeczkową, rosół i wino, wkładamy 1 gałązkę rozmarynu. Redukujemy sos do połowy, gotując go na średnim ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z bagietką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki