Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką - składniki:
Jagnięcina w rozmarynie z porzeczkową galaretką - sposób przygotowania: Tymianek myjemy, drobno siekamy. Czosnek obieramy ze skórki i drobno kroimy. Rozmaryn myjemy, osuszamy, z jednej gałązki obrywamy igiełki, drugą odkładamy. Filety jagnięce myjemy, osuszamy na ręczniku kuchennym i nacieramy tymiankiem, rozmarynem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzewamy na patelni oliwę i obsmażamy na niej mięso z każdej strony. Odkładamy na talerz. W rondelku gotujemy galaretkę porzeczkową, rosół i wino, wkładamy 1 gałązkę rozmarynu. Redukujemy sos do połowy, gotując go na średnim ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z bagietką.