Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chłodnik ze szpinaku i sałaty

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chłodnik ze szpinaku i sałaty - składniki:
Chłodnik ze szpinaku i sałaty - sposób przygotowania: Warzywa i zieleninę starannie umyć. Do garnka z dwiema szklankami wrzącej wody, włożyć posiekany szpinak, gotować 2 min, a potem schłodzić. Następnie dodać pokrojony w cienkie słupki ogórek, pokrojone w paski liście sałaty oraz pozostałą drobno posiekaną zieleninę. Wlać kefir wymieszany ze śmietaną, przyprawić chłodnik do smaku pieprzem i solą, czosnkiem oraz sokiem i skórką z cytryny, znów wymieszać i rozlać do talerzy. Do każdej porcji włożyć pół jajka ugotowanego na twardo i podawać.
Chłodnik z botwiny, marynowana cielęcina, żółtko confit [Gotuj z Melanią]