Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bliny gryczano-serowe z owocami
Bliny gryczano-serowe z owocami - składniki:
Bliny gryczano-serowe z owocami - sposób przygotowania:
Kaszę wrzucić do 3 szklanek osolonego wrzątku, gotować, aż zgęstnieje (ok. 30 min). Owoce opłukać, osączyć i utrzeć z cukrem. Ser zemleć, dodać jaja, śmietanę i utarte owoce, dokładnie wymieszać, dodać do ostudzonej kaszy, wymieszać. Formować placuszki, obtaczać je w tartej bułce i smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem polać bliny lekko ubitą (spienioną) śmietaną wymieszaną z cukrem.
- 20 dag kaszy gryczanej
- 2 jajka
- 15 dag sera twarogowego
- 15 dag śmietany
- 10 dag truskawek lub poziomek
- 2 dag cukru
- sól
- bułka tarta
- 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
- tłuszcz do smażenia
- cukier do posypania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki