Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bitki korzenne
Bitki korzenne - składniki:
Bitki korzenne - sposób przygotowania:
Połowę wszystkich ziół wrzucić do salaterki, dodać sok z cytryny i olej, dokładnie wymieszać. Umyte i osuszone mięso pokroić na plastry, lekko zbić tłuczkiem, natrzeć przygotowaną pastą, ułożyć w salaterce, przykryć, zostawić na 2-3 godz. w lodówce. Następnie każdą bitkę, posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla, posypać pozostałymi ziołami i drobniutko posiekanym czosnkiem, zalać bulionem i dusić mięso około godziny. Na koniec wlać wino i dusić jeszcze kilka minut.
- 70 dag zrazówki wołowej
- 2-3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki mielonego jałowca
- po 1/4 łyżeczki cząbru
- rozmarynu
- głogu
- bazylii
- tymianku
- łyżka oleju
- szklanka bulionu
- kieliszek białego wytrawnego wina
- łyżka mąki
- smalec do smażenia
- pieprz
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki