Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa "śmieciowa"
Zupa "śmieciowa" - składniki:
Zupa "śmieciowa" - sposób przygotowania:
Warzywa umyć, pokroić, wsypać (oprócz cukinii, pomidorów i brokuła) do wrzącego bulionu i gotować 15 min. Dodać resztę warzyw, przyprawy i pokrojone w kostkę pomidory (bez skórek). Gotować 8 min. Doprawić zupę sosem z ogórków lub sokiem z cytryny, śmietaną, maggi, pieprzem i solą. Zagotować, lekko rozgnieść tłuczkiem i posypać koperkiem.
- Litr bulionu
- mała cukinia
- mała marchewka i brokuł
- kilka łodyg selera naciowego
- średniej wielkości por
- 2-3 ziemniaki
- 25 dag fasolki szparagowej
- 3 mięsiste pomidory lub 3-4 łyżki dość gęstego przecieru pomidorowego
- szklanka sosu z kiszonych ogórków lub trochę soku z cytryny
- 3-4 łyżki gęstej śmietany do zup
- 2 łyżki maggi
- liść laurowy
- ziele angielskie
- posiekany koperek
- pieprz
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki