Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczarki faszerowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Pieczarki faszerowane - składniki:
Pieczarki faszerowane - sposób przygotowania: Ryż brązowy ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. Z umytych pieczarek odciąć trzonki, po czym drobno je posiekać, przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę, posiekaną szynkę oraz rozgniecione widelcem pomidory z puszki. Wszystko starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim i kolendrą. W woku lub płaskim rondlu rozgrzać olej sezamowy i, mieszając, ok. 4 min smażyć przygotowaną mieszankę warzywną. Zdjąć z ognia, wymieszać z ugotowanym ryżem. Powstałą masą napełnić kapelusze pieczarek. Do czystego woka lub rondla wlać bulion grzybowy i zagotować. Następnie na wierzchu ustawić koszyczek do gotowania na parze, w którym ułożyć faszerowane pieczarki. Przykryć pokrywką i gotować ok. 15 min. Przełożyć pieczarki na ogrzany półmisek, udekorować wcześniej wypłukaną i osączoną rzeżuchą wymieszaną z posiekanym szczypiorkiem.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!

Informacje o Pieczarki faszerowane

  • Bez piekarnika ani rusz. Trzy przepisy na pieczone smakowitości

    Bez piekarnika ani rusz. Trzy przepisy na pieczone smakowitości

    ziemniaki na drugą stronę, oprószamy solą i rozmarynem, a następnie pieczemy je przez kolejnych 10-15 minut. Ziemniaki pieczmy aż się zarumienią, a ich skórka będzie chrupiąca. II. Pieczarki faszerowane kiełbasąPrzepis pochodzi z bloga SmacznePrzepisy.com.pl. Jednym ze składników dania jest specjał laureata

  • Menu dnia z puszystymi naleśnikami

    Menu dnia z puszystymi naleśnikami

    Przekąska, którą możesz podać podczas domowej imprezy. Kapelusze pieczarek zapiekliśmy z farszem z posiekanych trzonków grzybów, laskowych orzechów oraz natki pietruszki. Pamiętaj, by podawać pieczarki ciepłe. Zobacz przepis na pieczarki faszerowane . Domowy rosół na wołowinie, cielęcinie i

  • Sezon na grilla. Najlepsze przepisy na dania i przekąski z rybą w roli głównej

    Sezon na grilla. Najlepsze przepisy na dania i przekąski z rybą w roli głównej

    sardynkowy posmak zaskarbi sobie uznanie i zadowolenie naszych gości. Pieczarki faszerowane sardynkami, papryką i serem Na sardynki mamy jeszcze wiele pomysłów. To wyjątkowo wdzięczny produkt bazowy do past, miksów czy nadzień. Podczas grillowego przyjęcia, warto użyć ich jako elementu farszu do idealnie

  • "Opowiadania drewnianego stołu", czyli Monika Walecka gotuje, bo lubi. Mamy przepisy z książki!

    "Opowiadania drewnianego stołu", czyli Monika Walecka gotuje, bo lubi. Mamy przepisy z książki!

    pokojowej. Pieczarki faszerowane powracają w naszym domu jak bumerang, zwłaszcza przy okazji spotkań towarzyskich, na których spodziewamy się wegetariańskich gości. Składniki (3 porcje): 0,5 szklanki pęczaku 6 dużych pieczarek oliwa do smażenia 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku kilka listków szałwii 3 łyżki