Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kutia ryżowa
Kutia ryżowa - składniki:
Kutia ryżowa - sposób przygotowania:
Śliwki umyć, zalać taką ilością wody, by były przykryte i odstawić na 1- 2 godz. Ugotować w tej samej wodzie, zmiksować z miodem i cynamonem. Rodzynki przelać wrzątkiem, osączyć. Ryż ugotować w dużej ilości lekko posolonej wody, odcedzić na sicie. Gdy przestygnie, wymieszać go z masą śliwkową i rodzynkami, przełożyć do salaterki, wstawić do lodówki. Przed podaniem polać masłem, oprószyć cukrem i płatkami migdałowymi.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki