Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami - składniki:
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami - sposób przygotowania:
Anchois przeznaczone na masło zalać zimną wodą i odstawić na 10 min, po czym osączyć, osuszyć, posiekać, skropić sokiem z cytryny i utrzeć z masłem na puch. Oliwki osączyć. Pozostałe anchois przekroić wzdłuż na połowy. Estragon opłukać, zblanszować, odcedzić, przelać zimną wodą i osuszyć. Mięso posmarować oliwą i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanej patelni 2- 4 min. Usmażone medaliony oprószyć pieprzem i solą, ułożyć na ogrzanym półmisku. Na każdą porcję położyć trochę masła sardelowego. Przybrać danie pokrojonymi sardelami, estragonem i oliwkami. Podawać na gorąco.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki