Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rozgrzewający gulasz

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Rozgrzewający gulasz - składniki:
Rozgrzewający gulasz - sposób przygotowania: Schab umyć, pokroić na kostkę i wymieszać z marynatą z 3 łyżek słodkiej papryki i 6 ząbków czosnku roztartych z solą i kminkiem. Przykryć, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Co jakiś czas wymieszać. Na rozgrzanym na patelni smalcu przesmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso, obsmażyć. Gdy zacznie puszczać sok, posypać je pozostałą słodką papryką i dusić, podlewając co jakiś czas wy- warami. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i pokrojone pomidory, posiekaną pieczoną paprykę oraz ostrą sproszkowaną paprykę. Kiedy mięso i jarzyny będą miękkie, dodać zagniecione z jajka i niewielkiej ilości mąki zacierki. Gotować 2 min i od razu podawać.
Gulasz wołowy

Informacje o Rozgrzewający gulasz

  • Sycące menu dnia z plackami i gulaszem

    Sycące menu dnia z plackami i gulaszem

    Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Sycący i rozgrzewający gulasz to doskonałe uzupełnienie placków ziemniaczanych. Jeśli nie jesteś przekonany do wersji z piwem, w naszym serwisie znajdziesz również wiele innych przepisów na gulasz (osobom nie