Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak z kuskusem i migdałami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak z kuskusem i migdałami - składniki:
Kurczak z kuskusem i migdałami - sposób przygotowania: Przygotować nadzienie: migdały rozłożyć na blasze i zrumienić w piekarniku. Kuskus zalać wrzącym bulionem drobiowym, doprawić solą lub vegetą, przykryć i odstawić na 2 min. Dodać migdały i masło, wymieszać, przyprawić farsz i luźno napełnić nim wnętrze natartego solą i pieprzem kurczaka. Otwór zaszyć lub spiąć. Wsunąć tuszkę do rękawa do pieczenia, posypać wiórkami masła, zawiązać rękaw i ułożyć w brytfannie. Piec ok. 30 min w 190°C, a potem 30-40 min w 170°C. Przed wyjęciem z piekarnika nakłuć widelcem udko. Wypływający sok ma być klarowny. Podawać z duszonymi warzywami i sałatą w sosie winegret.