Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Piersi kurczaka z grzybowym farszem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Piersi kurczaka z grzybowym farszem - składniki:
Piersi kurczaka z grzybowym farszem - sposób przygotowania: Piersi opłukać, osuszyć. Każdą naciąć tak, aby powstała kieszonka, posolić, przykryć i wstawić do lodówki. Grzyby oczyścić, wypłukać. 1/3 pokroić w plasterki, resztę posiekać. Smażyć je, mieszając, na suchej patelni, a gdy sok odparuje, dodać łyżkę masła, szynkę pokrojoną w paski i smażyć jeszcze chwilę. Oprószyć mąką, wlać bulion, wymieszać i dusić, aż sos zgęstnieje. Doprawić go pieprzem i solą. Przygotować farsz. Posiekane grzyby poddusić na łyżce masła, przyprawić pieprzem, wymieszać z utartym serem i natką. Kieszonki z kurczaka napełnić farszem, spiąć wykałaczkami. Smażyć 5- 7 min z każdej strony na sklarowanym maśle, po czym zmniejszyć ogień i 2-3 min dosmażać pod przykryciem. Przed podaniem polać gorącym sosem.
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka