Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jabłecznik na jogurcie z migdałami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jabłecznik na jogurcie z migdałami - składniki:
Jabłecznik na jogurcie z migdałami - sposób przygotowania: Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i migdałami. Żółtka utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, wlać jogurt i aromat. Stopniowo wsypywać mąki i delikatnie wmieszać pianę z białek. Dołożyć 2 obrane, pokrojone na ósemki jabłka posypane połową cynamonu, wymieszać. Przełożyć ciasto do formy. Na wierzchu rozłożyć resztę pokrojonych w talarki jabłek. Posypać brązowym cukrem wymieszanym z cynamonem, a potem ? płatkami migdałowymi. Piec ok. 50 min w temperaturze 180°C (w piekarniku z termoobiegiem).