Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Hreczniaki kresowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Hreczniaki kresowe - składniki:
Hreczniaki kresowe - sposób przygotowania: Kostkę bulionową rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, zalać kaszę i ugotować na sypko, na małym ogniu. Gdy kasza przestygnie, zemleć ją razem z twarogiem. Dodać jaja i natkę pietruszki, starannie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natłuszczonymi dłońmi formować z masy malutkie kotleciki lub krokieciki, panierować je w tartej bułce i smażyć ze wszystkich stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Świetnie smakują z sosem grzybowym lub warzywnym.

Informacje o Hreczniaki kresowe

  • Menu dnia z hreczniakami

    Menu dnia z hreczniakami

    , zakwaś octem. Oddzielnie ugotuj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Na talerzach układaj spore porcje ryb i ziemniaków, zalewaj je rosołem jarzynowym i podawaj. Autor: Nowa Kuchnia Polska Pyszne kotlety z kaszy gryczanej będą dobrą alternatywą do mielonych czy schabowych. Hreczniaki kresowe 30

  • Kotlet nie musi być z mięsa

    Kotlet nie musi być z mięsa

    GEFU TriStar Praska do wyci... Silit Praska do ziemniaków ... Vinzer praska do czosnku 69304 Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Kotleciki z kaszy gryczanej i twarogu to tzw. hreczniaki kresowe (w wersji z mięsem - hrecznyky ). Możesz