Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagły z żurawiną
Jagły z żurawiną - składniki:
Jagły z żurawiną - sposób przygotowania:
Kaszę przelać wrzątkiem i ugotować na mleku z dodatkiem 2 łyżek masła i szczypty soli. Jabłka obrać, pokroić w słupki. Kaszę wymieszać z żółtkami utartymi z cukrem, posiekaną skórką pomarańczową i sztywną pianą z białek. Formę wysmarować masłem, posypać bułką, rozłożyć połowę kaszy, na niej rozsypać posiekaną żurawinę z jabłkami. Na wierzchu rozłożyć pozostałą kaszę. Polać stopionym masłem i piec 30 min w temperaturze 180°C. Podawać polane posłodzoną śmietanką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki