Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa chrzanowa na żeberkach
Zupa chrzanowa na żeberkach - składniki:
Zupa chrzanowa na żeberkach - sposób przygotowania:
Z oczyszczonej włoszczyzny ugotować litr wywaru. Do przecedzonego wrzącego wywaru włożyć żeberka, białą kiełbasę, przyprawy korzenne i gotować 25-30 min. Wyjąć kiełbasę i żeberka, a do garnka wlać serwatkę, razem zagotować. Przyprawić zupę do smaku świeżo startym chrzanem, pieprzem i solą, wymieszać z dwoma przetartymi przez sitko żółtkami, posypać majerankiem, wymieszać. Podawać z pozostałymi jajami pokrojonymi na ćwiartki oraz z ugotowaną w zupie i pokrojoną na plastry białą kiełbasą. Można też dołożyć trochę mięsa z żeberek.
- 45 dag wędzonych żeberek
- kawałek białej kiełbasy
- duża porcja włoszczyzny
- korzeń chrzanu
- 300 ml serwatki
- 4 jaja ugotowane na twardo
- ziele angielskie
- liść laurowy
- majeranek
- pieprz czarny
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki