Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biała kiełbasa po staropolsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Biała kiełbasa po staropolsku - składniki:
Biała kiełbasa po staropolsku - sposób przygotowania: Włożyć kiełbasę do szerokiego rondla, zalać taką ilością zimnej wody, by całkiem przykryła kiełbasę. Dodać trochę smalcu, oliwę i wolno podgrzewać bez przykrycia na niezbyt ostrym ogniu, aż prawie cała woda odparuje. Wyjąć kiełbasę z rondla, zrumienić na nasmarowanej smalcem patelni, na niej rozłożyć pokrojoną w piórka cebulę, przykryć i dusić na malutkim ogniu, aż cebula zbrązowieje. Gotową gorącą kiełbasę pokroić na porcje i od razu podawać. Dobrym dodatkiem będą ogórki kiszone i pełnoziarniste pieczywo.

Informacje o Biała kiełbasa po staropolsku

  • Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!

    Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!

    Smak potraw z białą kiełbasą budzi kontrowersje: jedni go kochają, inni nienawidzą. My w takich skrajnościach widzimy zaproszenie do kulinarnych podbojów. Polecamy, więc przepis mistrza kuchni Roberta Sowy - na białą kiełbasę po staropolsku. Z piwem i miodem. Biała kiełbasa z miodem i piwem 4 x