Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Biała kiełbasa po staropolsku
Biała kiełbasa po staropolsku - składniki:
Biała kiełbasa po staropolsku - sposób przygotowania:
Włożyć kiełbasę do szerokiego rondla, zalać taką ilością zimnej wody, by całkiem przykryła kiełbasę. Dodać trochę smalcu, oliwę i wolno podgrzewać bez przykrycia na niezbyt ostrym ogniu, aż prawie cała woda odparuje. Wyjąć kiełbasę z rondla, zrumienić na nasmarowanej smalcem patelni, na niej rozłożyć pokrojoną w piórka cebulę, przykryć i dusić na malutkim ogniu, aż cebula zbrązowieje. Gotową gorącą kiełbasę pokroić na porcje i od razu podawać. Dobrym dodatkiem będą ogórki kiszone i pełnoziarniste pieczywo.
Informacje o Biała kiełbasa po staropolsku
-
Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!
Smak potraw z białą kiełbasą budzi kontrowersje: jedni go kochają, inni nienawidzą. My w takich skrajnościach widzimy zaproszenie do kulinarnych podbojów. Polecamy, więc przepis mistrza kuchni Roberta Sowy - na białą kiełbasę po staropolsku. Z piwem i miodem. Biała kiełbasa z miodem i piwem 4 x
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki