Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Królik po diabelsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Królik po diabelsku - składniki:
Królik po diabelsku - sposób przygotowania: Królika umyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, owinąć folią i na 2 godz. włożyć do lodówki. Jedną cebulę obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z musztardą, mąką, tymiankiem i 2 łyżkami wody, doprawić pieprzem i solą. Nasmarować tą masą kawałki królika, ułożyć je w natłuszczonym lub wyłożonym plastrami drugiej cebuli naczyniu do pieczenia. Piec ok. 80 min w temp. 180°C. Porcje królika z pikantną chrupiącą "skórką" można podawać na gorąco lub na zimno.