Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Królik po diabelsku
Królik po diabelsku - składniki:
Królik po diabelsku - sposób przygotowania:
Królika umyć, podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, owinąć folią i na 2 godz. włożyć do lodówki. Jedną cebulę obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z musztardą, mąką, tymiankiem i 2 łyżkami wody, doprawić pieprzem i solą. Nasmarować tą masą kawałki królika, ułożyć je w natłuszczonym lub wyłożonym plastrami drugiej cebuli naczyniu do pieczenia. Piec ok. 80 min w temp. 180°C. Porcje królika z pikantną chrupiącą "skórką" można podawać na gorąco lub na zimno.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki