Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczone roladki drobiowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczone roladki drobiowe - składniki:
Pieczone roladki drobiowe - sposób przygotowania: Marynatę starannie wymieszać z olejem. Filety wypłukać, osuszyć, wygnieść w dłoniach, posmarować z obu stron marynatą, owinąć w folię i włożyć na 2 godz. do lodówki. Plastry ananasa pokroić w słupki, a ogórek wzdłuż na ćwiartki. Słoninę pokroić na 4 plastry. Na każdym płacie zamarynowanego mięsa położyć trochę ananasa i 2 kawałki ogórka, zwinąć w rulonik, owinąć kawałkiem słoniny, spiąć wykałaczką. Grillować ok. 20 min, często przewracając, by roladki równomiernie się upiekły i ładnie zrumieniły. Podawać z frytkami i mieszanką kolorowych sałat skropionych winegretem.