Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tatar z polędwicy wołowej
Tatar z polędwicy wołowej - składniki:
Tatar z polędwicy wołowej - sposób przygotowania:
Polędwice myjemy i mielimy w maszynce można też posiekać ja polecam mielenie. Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Zmieloną polędwicę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg upodobania. Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w okrąg z wgłębieniem na jajko. Oddzielamy jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok tatara układamy pokrojona w kostkę cebulkę i ogórki i kapary. Przepis pochodzi z bloga http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/
- 1/2 kg polędwicy wołowej lub innego mięsa bez kości
- 3 ogórki kiszone najlepsze są domowej roboty
- 2 cebulki
- kilka kaparów
- pieprz czarny
- sól morska
- przyprawa maggi
- 5 małych jajek
- oliwa z oliwek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki