Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tatar z polędwicy wołowej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Tatar z polędwicy wołowej - składniki:
Tatar z polędwicy wołowej - sposób przygotowania: Polędwice myjemy i mielimy w maszynce można też posiekać ja polecam mielenie. Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w drobną kostkę. Zmieloną polędwicę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg upodobania. Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w okrąg z wgłębieniem na jajko. Oddzielamy jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia. Obok tatara układamy pokrojona w kostkę cebulkę i ogórki i kapary. Przepis pochodzi z bloga http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/