Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki waniliowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Babeczki waniliowe - składniki:
Babeczki waniliowe - sposób przygotowania: Dwie foremki na 12 muffinków wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia, dodaj sól. masło ubij na puszystą masę, dodając porcjami cukier i cukier waniliowy. kolejno dodaj jajka, ubijając po każdym. Porcjami dodawaj mąkę na zmianę z mlekiem ubijając tak, aby masa była gładka. Masę przełóż do przygotowanej foremki i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st. C przez 20-25 minut na złocisty kolor. Przestudź, a następnie wyjmij z foremki i wystudź na kratce.

Informacje o Babeczki waniliowe

  • Serce na stole

    Serce na stole

    babeczki zamienią się w walentynkowy specjał. Papilotki w serduszka, 10 zł; redonion.pl Ozdobne opaski do babeczek - komplet 34 zł; redonion.pl Zobacz przepis na babeczki waniliowe Zaparzaczka  w sam raz na popołudniową herbatkę we dwoje. Zaparzaczka do herbaty AdHoc Heart mała, cena: 49 zł

  • Poniedziałkowy obiad dla wymagających

    Poniedziałkowy obiad dla wymagających

    deser. Babeczki ozdabiaj polewą i owocami - malinami lub innymi, jak wolisz. Babeczki waniliowe z malinami 12 dag miękkiego masła 25 dag drobnego cukru (ale nie cukru pudru!) 1 łyżeczka olejku waniliowego 3 jajka 18 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka maliny do dekoracji