Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karp w galarecie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Karp w galarecie - składniki:
Karp w galarecie - sposób przygotowania: Dokładnie oczyszczonego i obranego z ości karpia w całości lub pokrojonego w dzwonka dodaj do wywaru z warzyw. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Wyjmij, osącz. Na półmisku ułóż rybę, plasterki marchewki i groszek. Dwie szklanki wywaru rybno-warzywnego przecedź, a następnie wymieszaj z żelatyną. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zalej karpia, a kiedy całość ostygnie, wstaw półmisek do lodówki. Trzymaj go w lodówce, dopóki galareta nie stężeje. Przed podaniem udekoruj gałązkami majeranku.

Informacje o Karp w galarecie

  • Wszystkiego najsłodszego

    Wszystkiego najsłodszego

    Tymczasem na drugim końcu świata, w Japonii Boże Narodzenie celebrowane jest tylko przez chrześcijan stanowiących niewielki procent ludności Wysp Japońskich. Obecnie jednak wszystkie duże miasta w Kraju Kwitnącej Wiśni przyozdobione są podobnie do stolic europejskich, a Boże Nar

  • Wigilia kreatywnie - zapiekanka z suma i brukselki!

    Wigilia kreatywnie - zapiekanka z suma i brukselki!

    Wigilia Bożego Narodzenia to najpiękniejszy wieczór w roku, pełen magii i ciepła rodzinnego. Na stole królują dania pieczołowicie przygotowywane w zaciszu kuchni, a wśród nich karp pod wieloma postaciami. Dla osób, które chcą zaskoczyć bliskich i uciec od rutyny, idealną propozycją będzie sum podawa

  • Karp milicki - delikatna ryba nie tylko na Święta, ale przez cały rok

    Karp milicki - delikatna ryba nie tylko na Święta, ale przez cały rok

    Dziś karp to ryba hodowlana w wodach stojących lub wolno płynących, takich jak stawy, jeziora nizinne i wyrobiska. Ryby odżywiają się roślinami i ich nasionami, a także drobnymi zwierzętami wodnymi, owadami i ślimakami. Istnieje kilka gatunków karpi, m.in. karp zatorski z unijny

  • Ryba w galarecie? Na święta koniecznie! Sprawdź nasze przepisy

    Ryba w galarecie? Na święta koniecznie! Sprawdź nasze przepisy

    wigilijna. Niektórzy go smażą, inni faszerują... a co powiecie na takiego? Ryba w galarecie z dodatkiem rodzynek i orzechów to pięknie prezentujące się i oryginalne połączenie smaków. A jeśli wolicie bardziej tradycyjny sposób podawania karpia w galarecie, też mamy dla was propozycję. Zresztą... zobaczcie