Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sandacz w pergaminie na sałatce z grzybów

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sandacz w pergaminie na sałatce z grzybów - składniki:
Sandacz w pergaminie na sałatce z grzybów - sposób przygotowania: Filet z sandacza zamarynuj w ziołach z przyprawami. Dymkę ze szczypiorem drobno posiekaj, grzyby i pomidory pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj dymkę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj grzyby oraz pomidory i krótko przesmaż. Zestaw z ognia. Dynię pokrój w cienkie plastry, zblanszuj we wrzątku, odcedź i przełóż do miski. Zalej octem, zasyp cukrem i odstaw do zamarynowania. Jajka ugotuj w koszulkach. Na patelni podgrzej 2 łyżki cukru, aż powstanie karmel. Zalej go winem i octem, dodaj śmietankę, musztardę, sól i gotuj, aż zgęstnieje. Na patelni wyłożonej pergaminem rozgrzej masło. Rybę obsmaż z obu stron, dodaj masło i przełóż w ciepłe miejsce. Z sałat i świeżych ziół oraz oleju rydzowego przygotuj sałatkę. Na ciepłych grzybach ułóż filety z sandacza, udekoruj dynią, jajkiem, sałatami i ciepłym sosem.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]