Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rolada z buraka i sera korycińskiego
Rolada z buraka i sera korycińskiego - składniki:
Rolada z buraka i sera korycińskiego - sposób przygotowania:
Buraki umyj, osusz, skrop olejem, dodaj świeżego tymianku i zawiń w folię aluminiową. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz, aż buraki będą miękkie.
Upieczone buraki obierz, pokrój na cienkie plastry (np. za pomocą mandoliny).
Ser dopraw solą, pieprzem i tymiankiem i ucieraj, dodając stopniowo śmietanę.
W formie wyłożonej folią spożywczą układaj na przemian warstwy buraka oraz kremu z sera. Włóż formę do lodówki, aby rolada się schłodziła i stężała. Po wyjęciu pokrój na plastry o grubości 1,5 cm.
Na patelni roztop cukier, dodaj ocet balsamiczny i podgrzewaj, aż ocet zgęstnieje i nabierze
konsystencji sosu.
Na talerzu ułóż rukolę, a na niej plaster rolady i udekoruj sosem balsamicznym. Podawaj ze świeżą bagietką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki