Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mus brzoskwiniowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mus brzoskwiniowy - składniki:
Mus brzoskwiniowy - sposób przygotowania: Brzoskwinie pokrój na połówki i usuń pestki. Z jednej połówki utnij osiem cienkich plasterków, skrop je łyżką soku z cytryny, przykryj i odstaw. Do rondla wlej wodę, dodaj pozostały sok cytrynowy i cukier, wymieszaj. Dodaj połówki brzoskwiń, gotuj 5 minut. Wyjmij owoce łyżką cedzakową i odstaw do przestygnięcia. Zdejmij z nich skórkę, a miąższ zmiksuj na gładką masę i schłódź. Śmietankę ubij i delikatnie wymieszaj ze schłodzoną masą i cukrem pudrem. Przełóż do pucharków i udekoruj plasterkami brzoskwiń.

Informacje o Mus brzoskwiniowy

  • Menu dnia i kurczak po seczuańsku

    Menu dnia i kurczak po seczuańsku

    ceny ? źródło: Okazje.info Brzoskwiniowy mus, to niezwykle delikatny, soczysty i słodki deser... Co ciekawe, przepis na taki specjał jest wyjątkowo prosty. Zobacz, jak przygotować go z pierwszych brzoskwiń i śmietanki. Mus brzoskwiniowy 3 brzoskwinie sok z 2 cytryn 5 dag cukru 200

  • Menu dnia z pyszną tortillą i owocowym deserem

    Menu dnia z pyszną tortillą i owocowym deserem

    ceny ? źródło: Okazje.info Doskonałym zakończeniem pikantnego posiłku będzie taki brzoskwiniowy mus. Zamiast śmietanki, możesz go przygotować z kremowym serkiem naturalnym lub gęstym jogurtem. Mus brzoskwiniowy 3 brzoskwinie sok z 2 cytryn 5 dag cukru 200 ml śmietanki 36-proc

  • Smak lata w słoiku. Sezon na słodkie przetwory

    Smak lata w słoiku. Sezon na słodkie przetwory

    , a nawet dodać kostki czekolady. Zamiast dżemu - mus brzoskwiniowy Amerykanie zamiast klasycznych dżemów lubią przygotowywać galaretki lub owocowe musy. Warto wypróbować łatwy przepis na brzoskwiniowy mus do którego potrzebujemy tylko 3 składników. Mus brzoskiwniowy Brzoskwinie umyć, starannie obrać

  • Obiad na wtorek - z deserem dla dorosłych

    Obiad na wtorek - z deserem dla dorosłych

    syrop, po czym go wystudzić. Owoce umyć, delikatnie (na krzyż) naciąć skórki. Ułożyć brzoskwinie w sitku i na moment zanurzyć w garnku z wrzątkiem, przelać bardzo zimną wodą i osączyć. Następnie obrać owoce ze skórki, przekroić na połówki i po usunięciu pestek starannie zmiksować. Wymieszać powstały mus

  • Myśl globalnie, jedz lokalnie

    Myśl globalnie, jedz lokalnie

    galaretkę do musu brzoskwiniowego i schładzamy lekko w lodówce. Gdy mus brzoskwiniowy zaczyna się ścinać wylewamy go na stężałą masę serową i ponownie wstawiamy do lodówki na 1,5 h. Przed podaniem wierzch sernika dekorujemy orzechami. Fafernuchy z marchewką Składniki: ·     

  • Specjały z brzoskwinią

    Specjały z brzoskwinią

    Mus brzoskwiniowy (dla 4 osób) 3 brzoskwinie, sok z 2 cytryn, 5 dag cukru, 200 ml śmietanki 36%, 1 łyżka cukru pudru Brzoskwinie kroimy na połówki i usuwamy pestki. Jedną połówkę kroimy na 8

  • Brzoskwiniowe przysmaki

    Brzoskwiniowe przysmaki

    Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? Porównaj ceny ? źródło: Okazje.info Aby deser był bardziej sycący i wyglądał atrakcyjniej, na dno pucharków lub kieliszków, do których będziesz przekładać mus, możesz wysypać nieco pokruszonych ciasteczek pełnoziarnistych. Mus brzoskwiniowy 3

  • Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał

    Sorbety - najlepsze na prawdziwy upał

    owoce ze skórki, przekroić na połówki i po usunięciu pestek starannie zmiksować. Wymieszać powstały mus brzoskwiniowy z likierem pomarańczowym i wystudzonym syropem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, przelać do naczynia nadającego się do zamrażania i na 6-8 godz. wstawić do zamrażarki. W pierwszej