Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron) - składniki:
Hiszpańska potrawka z kurczaka (Pollo a la chilindron) - sposób przygotowania: Kurczaka umyj i osusz, pokrój na 8 części i przypraw. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż na nim szynkę serrano. Wyjmij z rondla i odłóż. Na tym samym tłuszczu podsmaż kurczaka. Również wyjmij i odłóż. Cebulę i paprykę pokrój w cienkie plasterki, pomidory posiekaj. Na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się mięso, zeszklij cebulę, dodaj pomidory, paprykę, bulion, wino i paprykę w proszku. Włóż kurczaka i szynkę, rondel przykryj, duś 40 minut na małym ogniu. Rada: kurczaka można zastąpić jagnięciną. (Przepis: archiwum miesięcznika Kuchnia)
Potrawka z kurczaka - pyszności prosto z patelni