Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Schab nadziewany winogronami
Schab nadziewany winogronami - składniki:
Schab nadziewany winogronami - sposób przygotowania:
Mieszamy składniki marynaty. Ze schabu usuwamy kość i wkładamy go do marynaty na 6-12 godzin. Wyjmujemy mięso, otwór po kości faszerujemy winogronami. Nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy na maśle. Układamy w brytfannie, polewamy połową soku z jabłek i olejem. Pieczemy w 180°C przez godzinę. Zagotowujemy marynatę, dodajemy resztę soku z jabłek i sok z cytryny. Zagęszczamy śmietanką oraz mąką. Mięso podajemy z sosem.
- Marynata:
- 1 łyżeczka jagód jałowca (sproszkowanych)
- 2 łyżeczki rozmarynu
- 2 łyżeczki cząbru
- 100 ml białego wytrawnego wina
- Oraz:
- 1 kg schabu z kością
- 500 g mieszanych winogron
- 2 łyżki masła
- 200 ml soku jabłkowego
- 2 łyżki oleju z pestek winogron lub oliwy
- sok z 1 cytryny
- 50 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki