Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sakiewki z radicchio z fetą
Sakiewki z radicchio z fetą - składniki:
Sakiewki z radicchio z fetą - sposób przygotowania:
Szpinak blanszujemy przez minutę we wrzątku i siekamy. Dodajemy pokruszoną fetę, oliwki i zmiażdżony czosnek. Orzechy prażymy na suchej patelni, następnie studzimy i siekamy. Ser ze szpinakiem mieszamy z orzechami i dodajemy rozmaryn. Starannie mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i nakładamy porcje nadzienia na listki radicchio. Ściągamy każdy listek od góry, tworząc mieszek, i przewiązujemy szczypiorkiem.
- 300 g drobnych liści szpinaku
- 150 g fety
- 2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
- sól
- pieprz
- 15 listków radicchio
- gałązki szczypiorku do przewiązania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki