Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bułeczki z żurawinami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bułeczki z żurawinami - składniki:
Bułeczki z żurawinami - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C. Przesiewamy cukier puder, mąkę, proszek i sól. Mieszamy z żurawinami oraz skórką pomarańczową. Łączymy z mlekiem i masłem. Szybko zagniatamy, po czym rozkładamy ciasto na blacie oprószonym mąką - powinno mieć grubość 3 cm. Wycinamy szklanką bułeczki i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10 minut.

Informacje o Bułeczki z żurawinami

  • Ciepłe bułeczki na słodko

    Ciepłe bułeczki na słodko

    okrągłej tortownicy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Poczekaj, aż urosną. Posmaruj wierzch odrobiną żółtka. Wstaw bułeczki do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz, aż się zrumienią. Autor: Agnieszka Kręglicka Zamiast żurawin do tych bułeczek możesz dodać także rodzynki, pokrojone w