Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tartaletki z warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tartaletki z warzywami - składniki:
Tartaletki z warzywami - sposób przygotowania: Z mąki, masła, jajek i soli wyrabiamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Blanszujemy brokuły i pokrojone w plasterki cukinie. Pory kroimy w talarki i podsmażamy krótko na maśle. Roztrzepujemy jajka ze śmietaną i mąką, dodajemy sól, pieprz oraz 100 g startego parmezanu. Foremki na tartinki wylepiamy ciastem. Układamy w nich warzywa, zalewamy masą jajeczną i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy babeczki w piekarniku rozgrzanym do 190°C około 30 minut.
Mini tarty dla każdego

Informacje o Tartaletki z warzywami

  • Małe co nieco na "babski" wieczór

    Małe co nieco na "babski" wieczór

    , przesmażonego i osączonego z nadmiaru tłuszczu) boczku. Jeśli nie masz odpowiednich foremek lub czasu na przygotowania, polecamy także tartaletki z pesto, pomidorem i mozarellą . Tartaletki z warzywami Ciasto: 200 g mąki 200 g masła 2 jajka sól Farsz: 1 świeży brokuł lub 1 paczka mrożonych 2 małe