Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowe fondue

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czekoladowe fondue - składniki:
Czekoladowe fondue - sposób przygotowania: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy cukier, wodę i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Powinniśmy uzyskać jednolity, aksamitny sos czekoladowy - nie za gęsty, nie za rzadki. Możemy przygotować płynną czekoladę wcześniej, a przed podaniem włożyć na chwilę do mikrofalówki i ponownie ją rozpuścić. Możemy dodać do czekolady odrobinę brandy. Owoce obieramy i kroimy na kawałki. Podajemy z drewnianymi patyczkami, na które nabijamy owoce, aby zanurzyć je w czekoladzie. Naczynie do fondue powinno stać na podgrzewaczu, żeby czekolada nie tężała.

Informacje o Czekoladowe fondue

  • Menu dnia

    Menu dnia

    naczynka w blasze do pieczenia, wlej do blachy gorącą wodę, tak, by sięgała do połowy wysokości foremek. Wstaw do piekarnika. Piecz przez 7-10 minut, w zależności od tego, jak bardzo ścięte ma być żółtko. Czekoladowe fondue to prosty pomysł na deser. Dodatki do takiego słodkiego fondue możesz wybierać

  • Fondue

    Fondue

    spróbowanie fondue bourguignonne. W tym przypadku zanurza się kawałki surowego mięsa z roztopionym tłuszczu. Ciekawym kulinarnym rozwiązaniem jest także fondue czekoladowe. Zobacz także: Fondue czekoladowe Fondue chinoise

  • Walentynki last minute

    Walentynki last minute

    - truskawki w czekoladzie lub czekoladowe fondue z gruszkami oraz biszkopcikami. Zobacz przepis na czekoladowe fondue z gruszkami Zobacz przepis na truskawki z amaretto w czekoladzie Liczy się

  • Belgijskie menu dnia z czekoladowym deserem

    Belgijskie menu dnia z czekoladowym deserem

    składnik. Jeśli nie masz specjalnego urządzenia do fondue, czekoladę możesz również roztopić w kąpieli wodnej. Czekoladowe fondue 200 g gorzkiej czekolady grudka masła 50 g cukru pudru 50 ml wody dowolne owoce (np. banan, mango lub melon) ew. 2-3 łyżki brandy Czekoladę z masłem rozpuszczamy w

  • Dodatki do świątecznych przysmaków, które możesz zrobić sam

    Dodatki do świątecznych przysmaków, które możesz zrobić sam

    dodaniem do ciasta skórkę drobno posiekaj - skórkę możesz przełożyć do słoika, zalać syropem i przechowywać w lodówce - w takiej wersji możesz użyć jej np. zamiast konfitur do herbaty - z kandyzowanej skórki pomarańczowej możesz zrobić deser - czekoladowe fondue: maczaj paski w roztopionej gorzkiej

  • Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    z owoców. W tym przepisie proponujemy gruszki, ale mogą to być również truskawki, maliny... Doskonały sposób na deser dla grupki przyjaciół. Czekoladowe fondue z gruszek i biszkoptów 20 dag pokrojonej czekolady deserowej 1/4 szklanki śmietany (36-proc.) 1 słoik (ok. 20 dag) wiśni koktajlowych

  • Smakołyki na Dzień Czekolady

    Smakołyki na Dzień Czekolady

    czekoladowe fondue z gruszek i biszkoptów . Warto pamiętać, że biała czekolada jest nią jedynie z nazwy. Nie zawiera, bowiem miazgi kakaowej, a jedynie sporą dawkę tłuszczu kakaowego. Moda na czekoladę nie przeminie nigdy - tak przynajmniej twierdzi William Curley, ceniony brytyjski cukiernik, kreujący

  • Pyszności na Dzień Czekolady

    Pyszności na Dzień Czekolady

    Najlepszy sposób na czekoladową przyjemność? Oczywiście czekoladowe fondue. Możesz serwować je z owocami ale również precelkami czy paluszkami. Składniki: 400 ml mleka kokosowego 200 g gorzkiej czekolady 20 g masła szczypta pieprzu cayenne Oraz: 2 gruszki pokrojone na ćwiartki 1