Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marchewkowe babeczki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marchewkowe babeczki - składniki:
Marchewkowe babeczki - sposób przygotowania: Obrane i umyte marchewki kroimy i gotujemy do miękkości (ok. 30 minut) w małej ilości wody. Fasolkę obieramy z włókien i gotujemy 5 minut (jeśli używamy mrożonej, wystarczy ją rozmrozić). Miksujemy ugotowaną marchewkę, dodając mąkę, śmietanę, jajka i kminek. Doprawiamy solą i pieprzem. 4 miseczki do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy przyciętą na ich wysokość fasolką, wypełniamy musem z marchewki, wstawiamy w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do 150°C na 40 minut.