Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placuszki z groszku
Placuszki z groszku - składniki:
Placuszki z groszku - sposób przygotowania:
Groszek gotujemy. Połowę miksujemy, resztę odkładamy.
Oddzielamy żółtka od białek. Do groszkowego purée dodajemy żółtka, mąkę, sól, pieprz i pozostały groszek. Delikatnie łączymy masę z pianą ubitą z białek. Smażymy na oliwie małe placuszki. Podajemy z jajkiem sadzonym, wędzonym łososiem, śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym i szczypiorkiem.
- 2 szklanki zielonego groszku (może być mrożony)
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz
- oliwa
- śmietana 12% lub jogurt naturalny
- 1/2 pęczka szczypiorku
- wędzony łosoś lub jajko
Pasta z zielonego groszku i fety
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki