Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śledzie po sycylijsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śledzie po sycylijsku - składniki:
Śledzie po sycylijsku - sposób przygotowania: Sprawiamy śledzie: czyścimy i usuwamy kręgosłup wraz z ośćmi - najlepiej palcami, wtedy nie uszkodzimy mięsa. Dorsza mielemy wraz z posiekaną, przesmażoną na oliwie cebulą. Dodajemy przyprawy, startą skórkę z jednej pomarańczy (umytej i sparzonej) i jajko, mieszamy. Farszem wypełniamy tuszki śledzi, które układamy na blaszce wyłożonej pokrojonymi w plastry pomarańczami. Pieczemy 20 minut w 160°C. Podajemy na ciepło lub na zimno, np. z sałatką z rukoli, kaparów, czerwonej cebuli i pomarańczy.