Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielona zupa z groszku i pesto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zielona zupa z groszku i pesto - składniki:
  • 3-4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 3 szklanki mrożonego groszku
  • 2 dymki pokrojone na kawałki
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
  • 1/4 szklanki pesto (najlepiej domowego)
Zielona zupa z groszku i pesto - sposób przygotowania: Zagotowujemy bulion, wkładamy groszek (zamrożony) i dymki, przyprawiamy solą (oszczędnie, bo bulion jest słony), pieprzem i sokiem z limonki. Gotujemy 6-7 minut. Wyjmujemy dymki łyżką cedzakową i wyrzucamy je. Zupę miksujemy na krem, dodając pesto. Jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku przed podaniem.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty