Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasta słonecznikowa

Autor
A A A
  • Pasta słonecznikowa

    Fot. Andrzej Krasowski / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pasta słonecznikowa - składniki:
  • szklanka łuskanego słonecznika
  • sól
  • pół łyżeczki przyprawy curry
  • łyżeczka oliwy
Pasta słonecznikowa - sposób przygotowania: Ziarenka słonecznika prażymy na suchej patelni. Wrzucamy do blendera, zalewamy wodą (mają być lekko przykryte) i miksujemy. Dodajemy sól, curry, oliwę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli masa jest za rzadka, dosypujemy trochę więcej ziaren słonecznika. Pasta dobrze komponuje się z surowymi warzywami.
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!

Informacje o Pasta słonecznikowa

  • Kilka przekąsek do lampki wina

    Kilka przekąsek do lampki wina

    rozmarynu lub estragonu. Autor: Zuzanna Wiciejowska Błyskawiczna i bardzo prosta pasta, która świetnie skomponuje się ze świeżymi warzywami: rzodkiewką, młodą cukinią, papryką, ogórkiem czy marchewką. Pasta słonecznikowa szklanka łuskanego słonecznika sól pół łyżeczki przyprawy curry łyżeczka

  • Małe co nieco na "babski" wieczór

    Małe co nieco na "babski" wieczór

    dodatek do słonych ciasteczek, np. krakersów. Pasta słonecznikowa szklanka łuskanego słonecznika sól pół łyżeczki przyprawy curry łyżeczka oliwy Ziarenka słonecznika prażymy na suchej patelni. Wrzucamy do blendera, zalewamy wodą (mają być lekko przykryte) i miksujemy. Dodajemy sól, curry, oliwę i