Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg cytrynowy z ziołami
Pstrąg cytrynowy z ziołami - składniki:
Pstrąg cytrynowy z ziołami - sposób przygotowania:
Pstrągi posypujemy solą i pieprzem. Cytryny myjemy, sparzamy (z jednej odkrawamy 4 plasterki). Estragon i natkę myjemy i osuszamy. W miseczce kruszymy 2 listki laurowe, dodajemy obrany i zmiażdżony z solą czosnek, zioła prowansalskie, sok wyciśnięty z cytryn i oliwę, mieszamy. Smarujemy sosem ryby, także od zewnątrz. Do wnętrza każdej wsuwamy gałązkę estragonu, pietruszki, listek laurowy i plasterek cytryny. Wkładamy ryby do koszyczków i pieczemy po 10-15 minut z obu stron.
- 4 sprawione pstrągi
- 2 cytryny
- po 4 gałązki estragonu i natki pietruszki
- 6 liści laurowych
- 2 główki czosnku
- łyżka ziół prowansalskich lub świeżo posiekanych listków tymianku i oregano
- 5-6 łyżeczek oliwy
- świeżo zmielony pieprz
- sól
Informacje o Pstrąg cytrynowy z ziołami
-
Spotkanie przy grillu
stron, często smarując marynatą. Pstrąg cytrynowy z ziołami 4 spore sprawione pstrągi, 2 porządnie wyszorowane cytryny, po 4 gałązki estragonu i natki pietruszki, 6 listków laurowych, 5-6 łyżeczek oliwy, 2 główki czosnku, łyżka ziół prowansalskich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki