Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg cytrynowy z ziołami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg cytrynowy z ziołami - składniki:
Pstrąg cytrynowy z ziołami - sposób przygotowania: Pstrągi posypujemy solą i pieprzem. Cytryny myjemy, sparzamy (z jednej odkrawamy 4 plasterki). Estragon i natkę myjemy i osuszamy. W miseczce kruszymy 2 listki laurowe, dodajemy obrany i zmiażdżony z solą czosnek, zioła prowansalskie, sok wyciśnięty z cytryn i oliwę, mieszamy. Smarujemy sosem ryby, także od zewnątrz. Do wnętrza każdej wsuwamy gałązkę estragonu, pietruszki, listek laurowy i plasterek cytryny. Wkładamy ryby do koszyczków i pieczemy po 10-15 minut z obu stron.

Informacje o Pstrąg cytrynowy z ziołami

  • Spotkanie przy grillu

    Spotkanie przy grillu

    stron, często smarując marynatą. Pstrąg cytrynowy z ziołami 4 spore sprawione pstrągi, 2 porządnie wyszorowane cytryny, po 4 gałązki estragonu i natki pietruszki, 6 listków laurowych, 5-6 łyżeczek oliwy, 2 główki czosnku, łyżka ziół prowansalskich