Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łódeczki z cukinii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łódeczki z cukinii - składniki:
Łódeczki z cukinii - sposób przygotowania: Cukinie myjemy i na kilka minut wkładamy do gotującej się posolonej wody. Przekładamy na sitko, przelewamy zimną wodą i odsączamy. Przekrawamy wzdłuż na połówki, usuwamy miąższ z nasionami. Sparzone pomidory obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. W misce mieszamy ryż z łyżką stopionego masła, skórką otartą z cytryny, pieczarkami, pomidorami i tymiankiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy farszem połówki cukinii. Robimy sos, mieszając wszystkie składniki, i polewamy nim cukinie.