Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mus malinowo-waniliowy
Mus malinowo-waniliowy - składniki:
Mus malinowo-waniliowy - sposób przygotowania:
Owoce myjemy, odsączamy. Mrożone trzeba lekko przesypać cukrem pudrem i odstawić na pół godziny, by zmiękły. Namaczamy żelatynę w łyżce zimnej wody, gdy spęcznieje, rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody.
Rozpuszczoną żelatynę łączymy z twarożkiem, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce, tak aby serek zastygł.
- 150 g miękkich owoców truskawek lub malin (mogą być mrożone)
- odrobina cukru pudru
- łyżeczka żelatyny
- 200 g serka waniliowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki