Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krakowski bajgiel burger

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krakowski bajgiel burger - składniki:
Krakowski bajgiel burger - sposób przygotowania: Zmieloną jagnięcinę doprawiamy sola, pieprzem, czosnkiem i posiekana miętą. Paprykę grilujemy, a następnie zamykamy w misce pod przykryciem. Po kilku minutach papryka jest gotowa - ściagamy z niej skórkę. Pozostałe warzywa dokładnie myjemy i kroimy na plasterki średniej grubości. Mięso formujemy i grilujemy. Ser Bursztyn ścieramy na tarce, a poźniej układamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika ( 180 stopni, około 5 min). Bajgiel przekrajamy i grilujemy, na spód dajemy sos, a następnie układamy w kolejnośći paprykę, chorizo, pomidora, mięso, ser. Całość serwujemy z Chipsami warzywnymi. Przygotowanie Chipsów warzywnych: Buraki, seler, ziemniaki dokładnie myjemy, obieramy, a następnie kroimy w cienkie, podłużne plasterki. Całość smażymy w rozgrzanej fryturze. Po wyciągnięciu dokładnie odsączamy z tłuszczu. Przygotowanie Sosu: Nieobrane ząbki czosnku wkładamy do folii aluminiowej, dodajemy oliwę i całość zamykamy i pieczemy ( 200 stopni, około 30 minut). Po upieczeniu, obieramy ząbki i miksujemy z majonezem.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie