Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chłodnik ze szpinaku
Chłodnik ze szpinaku - składniki:
Chłodnik ze szpinaku - sposób przygotowania:
W garnku rozgrzewamy oliwę i masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy i dodajemy szpinak z czosnkiem. Gdy szpinak się poddusi, odstawiamy go do wystygnięcia. Dodajemy jogurt, miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Chłodnik z botwiny, marynowana cielęcina, żółtko confit [Gotuj z Melanią]
Informacje o Chłodnik ze szpinaku
-
Szpinak - młody, świeży, pyszny
bardzo straci na wartości... Chłodnik ze szpinaku 500 g świeżego szpinaku duże opakowanie kefiru pół kubka śmietany 18 % 2 ząbki czosnku cebula łyżka oliwy łyżeczka masła sól pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę i masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy i dodajemy szpinak z czosnkiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki