Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa fasolowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa fasolowa - składniki:
Zupa fasolowa - sposób przygotowania: W dużym garnku na oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, potem kolejno pokrojone drobno warzywa: seler naciowy, marchewkę i żółtą paprykę. Dusić, aż będą miękkie. Wlać bulion, gotować 10 min, zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać białą i czerwoną fasolę, a przed podaniem zupę posypać natką pietruszki.

Informacje o Zupa fasolowa

  • Zupa fasolowa - pyszna i rozgrzewająca

    <strong>Zupa</strong> <strong>fasolowa</strong> - pyszna i rozgrzewająca

    Jak zrobić zupę fasolową? Popularna fasolanka to jeden z pomysłów na zdrowy i sycący obiad. Ten smak ma wielu wielbicieli - możesz więc przygotować ją także dla szerszego grona na wiele różnych okazji. Dzięki bogactwu składników jest to danie bardzo gęste i pożywne. Co więcej, ma działanie

  • Greckie menu dnia

    Greckie menu dnia

    Smaczna i sycąca zupa fasolowa z aromatycznymi ziołami i warzywami. Grecka zupa fasolowa 200 g suchej fasoli jaś 1 l wody 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 puszka (400 g) pomidorów 3 łyżki (45 ml) oliwy 2 łyżki tymianku 1 garść (ok. 60 g) czarnych oliwek

  • Menu znad Morza Śródziemnego

    Menu znad Morza Śródziemnego

    Jeśli chcesz przyspieszyć przygotowanie zupy, dodaj do niej fasolkę z puszki (nie musi być biała). Powinny wystarczyć 2 puszki, czyli około 480 g fasolki (po odsączeniu zalewy). Grecka zupa fasolowa 200 g suchej fasoli jaś 1 l wody 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodygi selera

  • Rozgrzewająca zupa na jesienny lunch

    Rozgrzewająca zupa na jesienny lunch

    Gruzińska zupa fasolowa Lobio Składniki: 0,7 kg czerwonej fasoli 250 ml soku z granatów (może być świeżo wyciskany lub gotowy bez dodatku cukru) 5 ząbków czosnku 1 cebula (biała lub czerwona) 2 duże marchewki 2 ostre papryczki 4 listki laurowe natka pietruszki 50 g orzechów włoskich Sól i pieprz do

  • ABC przypraw, które odmienią smak Twoich dań

    ABC przypraw, które odmienią smak Twoich dań

    rzymskim, cynamonem i kolendrą. - Imbir - idealna przyprawa do kompotów i grzańców w połączeniu z goździkami i cynamonem. Nadaje słodkiego i jednocześnie ostrawego posmaku ciastom, herbatnikom, piernikom i biszkoptom. Doskonały dodatek do zup fasolowych, ziemniaczanych, a także potraw z drobiu, ryżu i

  • Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku

    Tego szukaliście w ugotuj.to - najpopularniejsze przepisy 2014 roku

    ; Żur z białą kiełbasą i jajkiem [Jakub Kuroń gotuje] HENDI Miska na zupę Flora HENDI Miska na zupę Lionhea Two People Angel Wings Miska Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Zupa fasolowa to kolejny "debiutant"

  • Pan Ziółko wraca na targ

    wędzonki jest bezkonkurencyjne, gdy doprawiasz gulasz, chili, ciecierzycę w pomidorach albo zupę fasolową. Ponieważ papryczek jest w puszce sporo, a do dania wystarczy jedna-dwie, można przełożyć je do słoika i wtedy około miesiąca przechowywać w lodówce; można też zamrozić w małych torebkach

  • Sycące dania z fasolą - idealne na chłody

    Sycące dania z fasolą - idealne na chłody

    wchłonie płyn. Potem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100°C na 6-8 godz. Co jakiś czas podlewamy gorącą wodą. Przed podaniem usuwamy cebule. Zwykła zupa fasolowa wydaje Ci się nudna? Wypróbuj nasz przepis na grecką zupę fasolową (tzw. fasolada ) z dodatkiem selera naciowego oraz pełnych smaku