Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron penne z serem blue i szpinakiem
Makaron penne z serem blue i szpinakiem - składniki:
Makaron penne z serem blue i szpinakiem - sposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy w garnku. Podsmażamy na nim przeciśnięty przez praskę bądź drobno posiekany czosnek. Wrzucamy zamrożony szpinak i dusimy na średnim ogniu, pod przykryciem, aż się rozmrozi. Doprawiamy do smaku. W dużym garnku zagotowujemy wodę, solimy i wrzucamy makaron. Gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odcedzamy. W tym czasie do szpinaku wrzucamy ser, najlepiej pokrojony w kostkę. Czekamy, aż się rozpuści i dodajemy śmietanę. Gotowym sosem polewamy makaron.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki