Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowana pierś z kurczaka na ziołowym penne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Grillowana pierś z kurczaka na ziołowym penne - składniki:
Grillowana pierś z kurczaka na ziołowym penne - sposób przygotowania: Filety myjemy, oczyszczamy i lekko rozbijamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą z oliwek. Kurczaka smarujemy oliwą z czosnkiem, posypujemy solą z pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na około 0,5 godziny do lodówki. Następnie grillujemy. Śmietanę mieszamy z serem, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy na wolnym ogniu. W tym czasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z gotowym sosem. Jeśli sos i makaron niezbyt dobrze się łączą, możemy dodać do nich nieco wody z gotowania makaronu. Podajemy na podgrzanych talerzach. Na wierzchu układamy pokrojoną w paski, grillowaną pierś z kurczaka. Danie można udekorować posiekaną natką pietruszki.