Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z tuńczyka z groszkiem i korniszonem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Sałatka z tuńczyka z groszkiem i korniszonem - składniki:
Sałatka z tuńczyka z groszkiem i korniszonem - sposób przygotowania: Tuńczyka osączamy z nadmiaru zalewy, przekładamy do miski i lekko rozdrabniamy. Groszek również osączamy i dodajemy do ryby. Cebulę obieramy i siekamy w dosyć cienkie piórka. Korniszony kroimy w plastry. Warzywa dodajemy do tuńczyka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. Rada: Do sałatki można również dodać ugotowane na twardo i posiekane jajko. Można ją także przygotować w wersji majonezowej (dodając 2-3 łyżki majonezu i 1 łyżeczkę musztardy) - wtedy najlepiej wykorzystać tuńczyka w sosie własnym.