Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym
Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym - składniki:
Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym - sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek i smażyć do momentu, gdy odparuje woda z pieczarek. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzić i połączyć z sosem, posypać startym serem.
Informacje o Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym
-
Jak zrobić dobry sos pieczarkowy?
gotującą się, osoloną wodę. Gotuj przez 3 minuty, licząc od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię. Wyjmuj łyżką cedzakową, podawaj z sosem pieczarkowym. Autor przepisu: Agnieszka Mazur z Krakowa Zobacz także: Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki