Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z krewetkami, czosnkiem i pietruszką
Makaron z krewetkami, czosnkiem i pietruszką - składniki:
Makaron z krewetkami, czosnkiem i pietruszką - sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek, umyte i obrane krewetki wrzucić na patelnię i smażyć około 3 minuty, po czym dodać masło i doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzić, połączyć z krewetkami i posypać drobno pokrojoną natką pietruszki. Przybrać pomidorkami koktajlowymi.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki