Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym - składniki:
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym - sposób przygotowania:
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać roztarty czosnek, tuńczyka i śmietanę. Gotować około 5 minut, dodać oliwki i przypawy. Makaron połączyć z sosem i podawać.
- Opakowanie makaronu
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 250 g śmietany 18 %
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka ziół prowansalskich
- czarne oliwki
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki